Vettel niet blij met snelheid Red Bull

Sebastian Vettel mag dan samen met Fernando Alonso aan de leiding gaan in het Formule 1-wereldkampioenschap, de Duitser is niet tevreden over het tempo dat hij afgelopen weekend met de Red Bull RB8 in Barcelona kon rijden. De regerend kampioen werd zesde, op ruime achterstand van de eerste vier, iets wat pijn doet.

De Duitser moest gedurende de race een drive-through penalty overwinnen, evenals een ongeplande wissel van de neus van de auto. "Natuurlijk helpt dat allemaal niet mee, maar de topvier was sowieso buiten bereik. Het blijft stuivertje wisselen wat dat betreft. Kijk naar McLaren. Ze hebben een goede auto en bovendien mooie auto, maar waren nog slechter dan wij," zei Vettel.

"De punten die we hebben gewonnen, kunnen van waarde blijken te zijn aan het einde van het jaar, dus daar moeten we blij mee zijn. Maar zeker is dat wie zijn geld op Williams had gezet als overwinnaar, nu flink wat rijker is geworden," zei de Duitser die dan ook nog niet kan zeggen wie er in Monaco snel zal zijn. "Voor hetzelfde geld staat er een HRT of Marussia op pole. Het is niet te zeggen, wij moeten onze zaken zo goed mogelijk voor elkaar hebben, dat is het enige waar we zelf invloed op uit kunnen oefenen."