Button: "McLaren MP4-27 is te traag"

Formule 1-coureur Jenson Button vindt dat zijn McLaren MP4-27 racesnelheid tekort komt. De Brit worstelde het afgelopen weekend in Spanje met de auto en werd slechts negende, één plaats achter zijn achteraan gestarte teamgenoot Lewis Hamilton die ook in de wedstrijd wat tempo tekort leek te komen.

"Mijn snelste rondetijd in de race was 2.6 seconden langzamer dan de snelste raceronde en dat vind ik raar, net zoals ik het raar vind dat ik niet weet waarom ik zo traag was," zei Button tegen Press Association Sport. "Hoewel mijn teamgenoot Lewis Hamilton een beter weekend had dan ik, kwam ook hij snelheid tekort. We eindigden niet op de posities waarop je ons verwacht te zien."

"Het was echt bizar dat we allebei snelheid tekort kwamen en op die matige posities rondreden. Normaal kunnen we na een slechte kwalificatie vaak alsnog aardig wat punten pakken in de race, dus het is zorgwekkend dat ons dat in Spanje niet is gelukt. Dat is echt iets waar we aan moeten werken en een oplossing voor moeten vinden."

Ook andere teams die eerder dit jaar nog vooraan reden lieten punten liggen. "Red Bull heeft het daar beter gepresteerd dan wij hebben gedaan, maar vergeleken met Williams, Ferrari, Lotus en Sauber waren ze alsnog langzaam. Als gevolg daarvan hebben we vijf verschillende winnaars gezien in vijf races tijd, dus we weten echt niet wat we er nou van moeten maken, maar ik denk dat dat voor iedereen in de pitstraat geldt."