Robben: "De bal ging niet omhoog"

Arjen Robben was niet te benijden na de verloren Champions League-finale. De Nederlander miste een strafschop in de verlenging bij een gelijke stand. Chelsea was Bayern München de baas in de strafschoppenserie, nadat de stand na verlenging nog 1-1 was. "Onbeschrijfbaar. Niet te verwoorden", stamelde een aangeslagen Robben tegenover NOS.

"Ik kan het gewoon niet geloven. Je hebt twee of drie keer in de wedstrijd die cup in je handen. Aan het einde sta je met lege handen." Robben kreeg in de eerste helft van de verlenging een geweldige kans om de wedstrijd in het voordeel van de Zuid-Duitsers te beslissen. De Oranje-international mocht een strafschop nemen, maar Chelsea-doelman Petr Cech wist de bal te keren.

"Ik had absoluut geen twijfel. Ik wilde de bal hard raak schieten. Ik mikte op het midden, maar de bal ging niet omhoog. Het was daarom geen goede penalty", vervolgde Robben. "Daarna heb ik het volgens mij nog prima gedaan. Je moet dan die knop omzetten, maar het geloof was er nog steeds."

Over de verhoudingen was Robben duidelijk: "Je bent veel beter en verdient het eigenlijk, maar het mocht niet zo zijn." Na afloop hadden UEFA-voorzitter Michel Platini en Chelsea-spits Didier Drogba nog troostende woorden over voor Robben, maar daar kon de Bedummer niet veel mee. "Prima woorden, leuk en aardig maar ik schiet er niks mee op. Ik had het liefst met die beker in mijn handen gestaan, maar dat is niet zo."

Komende week zal Robben zijn zinnen moeten verzetten bij het Nederlands elftal. De aanvaller sluit dan aan bij Oranje in Lausanne voor de voorbereiding op het EK. "Het liefst vlieg ik nu naar een onbewoond eiland om er bovenop te komen, maar de voetbalwereld gaat gewoon door."