Red Bull Salzburg pakt dubbel in Oostenrijk

Na de landstitel heeft Red Bull Salzburg ook beslag gelegd op de nationale beker van Oostenrijk. SV Ried werd in de finale met 3-0 verslagen. De formatie van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz veroverde afgelopen weekend al de Oostenrijkse landstitel.

Zondagmiddag kreeg de ploeg de kans om ook de nationale beker te veroveren. In een eenzijdige finale werd titelverdediger Ried met overtuigende cijfers aan de kant gezet: 3-0. De score werd geopend door de Braziliaan Leonardo. De voormalig speler van Feyenoord, Ajax en NAC Breda was trefzeker uit een strafschop. Nog voor rust verdubbelde Franz Schiemer de marge voor zijn ploeg, waardoor het duel eigenlijk al beslist was.

In blessuretijd maakte Stefan Hierländer de eindstand nog een stuk aantrekkelijker, door voor 3-0 te zorgen. Bij Red Bull Salzburg speelde voormalig AZ-middenvelder David Mendes da Silva de volle negentig minuten mee.

Leonardo na het winnen van de nationale beker met Red Bull Salzburg. (Foto: Pro Shots)