Nadal verslaat Djokovic in finale Rome

Rafael Nadal heeft in Rome het Masterstoernooi op zijn naam geschreven door in de finale de nummer één van de wereld Novak Djokovic met 7-5 en 6-3 te verslaan. De Spanjaard neemt door deze zege de tweede plaats op de wereldranglijst weer over van Roger Federer.

Nadal verloor vorige week de tweede positie op de ranking aan de Zwitser die het Masterstoernooi in Madrid won. In Rome was het de beurt aan Nadal die Djokovic in de eerste set al vroeg brak, maar deze break niet vast kon houden. Een tweede break op de stand van 5-5 bezorgde hem de set.

Djokovic raakte gefrustreerd, smeet met zijn racket en kreeg een waarschuwing. De Serviër stond voor hij het wist ook in de tweede set snel een break achter, waarna Nadal de partij en daarmee de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Djokovic maakte in de laatste game op zijn eigen service een dubbele fout, waarmee de partij voorbij was. Nadal won zo zijn 21e Masters-toernooi, terwijl Federer op twintig staat. Djokovic staat ruim achter dit duo met elf eindzeges.