Bielsa: "Barça blijft het beste team ter wereld"

Athletic Bilbao neemt het vrijdagavond op tegen Barcelona in de finale van de Copa del Rey. Voor beide ploegen de laatste kans om het seizoen af te sluiten met een prijs.

Barcelona greep naast de landstitel en werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Chelsea. Desondanks is Barcelona nog altijd de beste ploeg ter wereld. Althans, dat stelt Marcelo Bielsa, trainer van Bilbao. "Barça blijft het beste team ter wereld", zei Bielsa donderdag op de persconferentie. "Om de finale te winnen moeten onze spelers alles uit de kast halen en werken als een team. Alleen op die manier kunnen we het niveau van Barcelona omlaag halen."

Speciale aandacht zal er namens Bilbao vrijdag uit gaan naar Lionel Messi. "Hij heeft voor ieder probleem wel een oplossing", meent Bielsa. "Maar we gaan er voor zorgen dat hij morgen geen manier weet te vinden om ons te verslaan."

Niet eerste doelman Victor Valdes, maar zijn stand-in Jose Pinto staat in Vicente Calderon onder de lat. Hij wordt gezien als de zwakke schakel van Barcelona. Daar is Bielsa het niet mee eens. "Een team als Barcelona heeft meer dan een topkeeper. Ik zie geen verschil tussen Valdes en Pinto."