[GP2] Uitslag Race 2 Monaco

Jolyon Palmer heeft zijn eerste zege in de GP2 Series te pakken. De Brit won een incidentrijke tweede race op Monaco voor Max Chilton en Giedo van der Garde die hiermee zijn tweede podium van het weekend pakte. Nigel Melker was de twaalfde en laatste finisher.

Palmer greep vanaf de derde positie meteen de leiding. Achter hem tikte James Calado polesitter Stephane Richelmi, terwijl ook thuisrijder Stefano Coletti nog voor de eerste bocht zijn Waterloo vond. De grootste problemen werden echter enkele bochten later veroorzaakt toen de winnaar van gisteren Johnny Cecotto in Massanet spinde en hiermee een kettingbotsing inluidde. Kampioenschapsleider Davide Valsecchi kon uitstappen, terwijl zijn teamgenoot Felipe Nasr over de auto van Victor Guerin gelanceerd werd. Ook Tom Dillmann, Ricardo Texeira, Fabio Onidi en Fabrizio Crestani konden niet verder.

Dat gold wel voor Calado, maar hij had een loshangen de voorvleugel. De safety car kwam de baan op om de marshalls de tijd te geven de rommel op te ruimen. Toen deze weg was kon Palmer eenvoudig naar de zege rijden. Achter hem hield Calado het veld op. Hij moest uiteindelijk naar binnen toen de organisatie besloot hem de meatball te geven. Deze zwarte vlag met een oranje bal betekent dat een auto uitstekende delen heeft die gevaarlijk kunnen zijn en dat deze verwijderd moeten worden.

Toen Calado weg was kon Chilton het gat met Palmer dichten, maar op de finishlijn bedroeg het nog een seconde. Van der Garde kwam enkele tellen later binnen, voor Marcus Ericsson, Rodolfo Gonzalez, Luiz Razia, Nathanael Berthon en Esteban Gutierrez.

In het klassement gaat Valsecchi aan de leiding met 141 punten, ruim voor Razia die op 110 staat. De derde plaats in de titelstrijd is voor Van der Garde die na dit goede weekend er 85 heeft.

Een incidentrijke eerste ronde in Monaco