Whitmarsh: "McLaren doet nog mee in titelstrijd"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat zijn team in de Formule 1 nog gewoon volop meedoet in de titelstrijd. De Britse renstal begon goed aan het seizoen 2012, maar in de afgelopen drie races werd er nauwelijks gescoord, waardoor het team achterop is geraakt.

"We hebben twee topcoureurs en een competitieve auto, dus we doen nog gewoon volop mee om de titel," zei Whitmarsh die toegeeft dat zijn team een mindere periode beleeft. "We moeten de auto blijven doorontwikkelen en de banden beter leren begrijpen, zodat we competitief blijven. We hebben de banden namelijk niet zo goed onder de knie als we zouden willen, en dat is ook waarom we niet altijd het maximale uit onze auto hebben kunnen halen, maar het is dan ook een behoorlijke uitdaging om dat voor elkaar te krijgen."

De Brit weet dat McLaren echter niet het enige team is dat dit seizoen wisselvallig presteert. "Volgens mij is het echter zo dat veel teams niet weten waarom ze soms wel snel zijn en soms niet. Er is namelijk niemand die precies weet hoe de banden nou werken, dus we zijn niet het enige team dat het hier moeilijk mee heeft."

Gisteren in de Grand Prix van Monaco werd McLaren-coureur Lewis Hamilton vijfde na als derde te zijn gestart, terwijl Jenson Button na een moeizame race en een crash helemaal niet over de eindstreep kwam.