Gastland Oekraïne wint ruim van Estland

Oekraïne heeft maandag een 4-0 oefenzege geboekt op Estland. Het gastland van het EK scoorde al voor rust al drie keer. Vrijdag oefent Oekraïne in Innsbruck tegen Oostenrijk. Vrijdag 8 juni begint het EK. Oekraïne speelt drie dagen later pas zijn eerste duel tegen Zweden. Ook Frankrijk en Engeland zitten bij het gastland in de poule.

Al na negen minuten opende Oekraïne de score met een hard schot van Andriy Yarmolenko. Tien minuten voor rust benutte Oleh Husyev een strafschop en vlak voor de pauze kopte Andriy Voronin de derde van de avond binnen. In de tweede helft liet bondscoach Oleh Blokhin zes vervangers opdraven en verdween het tempo uit de wedstrijd. Artem Milevskiy scoorde in de vijftigste minuut nog wel de vierde treffer.