Uitslag Nederland - Noord-Ierland

Het Nederlands elftal zal met een goed gevoel afreizen naar het Europees kampioenschap voetbal. In de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het toernooi werd in de Amsterdam ArenA met 6-0 gewonnen van Noord-Ierland.

In vergelijking met het duel tegen Slowakije was het basiselftal op twee plaatsen gewijzigd. Jetro Willems begon als linksback in plaats van Stijn Schaars terwijl centraal in de verdediging Ron Vlaar de plek overnam van Wilfred Bouma. In tegenstelling tot eerder Bulgarije en Slowakije boden de Noord-Ieren vandaag weinig weerstand. Na elf minuten kwam Oranje al op voorsprong. Robin van Persie scoorde met een kopbal. Een paar minuten later werd het 2-0 toen Wesley Sneijder een vrije trap raak schoot. Nog binnen een half werd het 3-0, Van Persie benutte een penalty.

Nog voor rust werd het 4-0. Na een mooie aanval via Robben en Van Persie maakte Afellay het af. Vlak na rust was het wederom Afellay die 5-0 maakte. Hierna zakte het spel wat in. Ook de komst van Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar bracht hier geen verandering in. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 6-0. Ron Vlaar kopte raak uit een hoekschop. Het betekende voor de Feyenoorder zijn eerste doelpunt in het Nederlands elftal.

Ibrahim Afellay en Robin van Persie (foto: Pro Shots)