[Groep D] Uitslag Frankrijk - Engeland

Frankrijk en Engeland hebben hun eerste wedstrijd op het EK voetbal gelijkgespeeld. In Donetsk werd het 1-1.

Doordat het veld was besproeid vanwege de warmte, was het op sommige delen glad waardoor een aantal spelers uitgleden. De eerste kans was voor de Fransen, maar Benzema kon de bal in de vijfde minuut niet onder controle krijgen. Ook in het vervolg waren het de Fransen die gevaarlijker waren dan Engeland. Toch waren het de Engelsen die in de vijftiende minuut het dichtst bij de openingstreffer waren. Milner verschalkte doelman Lloris maar zijn schot ging net naast.

Doordat het warm was, was het tempo in de wedstrijd laag. Tegen de verwachting in was het Engeland dat in de 30e minuut op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Gerrard werkte Lescott de bal in het Franse doel. Frankrijk was in de 35e minuut dichtbij de gelijkmaker maar eerst redde doelman Hart en in de rebound kopte Diarra naast. Vier minuten later was het wel raak voor de Fransen. Nasri schoot op het Engelse doel en doelman Hart was kansloos. In het restant van de eerste helft was het Frankrijk die de beste kansen had maar tot scoren kwam het niet.

Lescott (links) en Milner (rechts) proberen Benzema van de bal te krijgen (Foto: Pro Shots)

Frankrijk en Engeland begonnen allebei ongewijzigd aan de tweede helft. Het waren de Engelsen die de regie in handen namen, terwijl Frankrijk niets anders kon doen dan toekijken. Gerrard ging vervolgens net in het strafschopgebied neer, maar scheidsrechter Rizzoli zag er geen penalty in en liet doorspelen. Benzema was in de 65e minuut dicht bij de 2-1 maar nu reageerde Hart wel alert. Beide ploegen kregen kansen, maar faalden in het afmaken.

Uit een hoekschop maakte Yohan Cabaye bijna de 2-1 maar de bal werd van richting veranderd door een Engelsman. De Fransen zetten nog een slotoffensief aan en waren ook nog een paar keer gevaarlijk. Twee minuten voor tijd was Milner dichtbij zijn tweede treffer maar Mexès haalde de bal weg. De stand bleef bij het laatste fluitsignaal 1-1.

Frankrijk

1 - 1

Engeland

39' Nasri    30' Lescott

Gele kaart: Oxlade-Chamberlain, Young (Engeland)

Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Rizzoli (Ita)