[Groep B] Uitslag Denemarken - Portugal

Portugal heeft in een spannende wedstrijd zijn eerste zege van dit EK te pakken. In Groep B werd Denemarken zojuist met 3-2 verslagen.

Denemarken en Portugal begonnen allebei met dezelfde basiself als in hun eerste duel van dit EK. De eerste kans van het duel was voor de Denen, maar Eriksen kreeg de bal niet goed voor zijn voeten en de bal ging over. Het was ook Denemarken die het initatief in het duel namen. Naarmate het duel vorderde werden de Portugezen echter gevaarlijker. Oud-N.E.C.'er Zimling raakte in de vijftiende minuut geblesseerd aan zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Jakob Poulsen.

Pepe viert zijn doelpunt (Foto: Pro Shots)

Portugal kwam in de 24e minuut op voorsprong nadat Pepe uit een hoekschop van Moutinho de 0-1 binnenkopte. Na dat doelpunt waren het de Zuid-Europeanen die de regie overnamen in de wedstrijd en de Denen er weinig tegen in konden brengen. Portugal kwam in de 37e minuut op 0-2. Via een voorzet van Nani schoot Hélder de bal binnen. Tegen de verwachting in kam Denemarken in de 40e minuut op 1-2. De Portugese verdediging leek te slapen waardoor Bendtner de bal in het doel wist te koppen. In de laatste minuten van de eerste helft was Portugal nog een paar keer dicht bij een treffer maar gescoord werd er niet meer.

Hélder Postiga vs. Kjær (Foto: Pro Shots)

De twee ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Ronaldo kreeg in de 50e minuut een grote kans op de 1-3 maar de spits vond doelman Andersen op zijn weg. De Denen kwamen er af en toe gevaarlijk uit en een hard schot van Kvist ging net naast het Portugese doel. Even later ging een schot van Bendtner ook net naast. Denemarken probeerde wel, maar de Portugezen waren een stoorzender. Ook probeerden de Zuid-Europeanen zoveel mogelijk tijd te rekken.

Ronaldo kreeg een levensgrote kans in de 78e minuut. Hij stond oog in oog met de Deense doelman maar de spits faalde. Denemarken kwam een paar minuten later op gelijke hoogte nadat Bendtner een voorzet binnenkopte. De laatste tien minuten bleven spannend. Beide teams bleven azen op een treffer en Portugal maakten vier minuten voor tijd de 2-3. In eerste instantie schoot Varela mis maar in de rebound scoorde de invaller alsnog. Denemarken probeerde het in de resterende minuten nog wel maar ondanks dat het nog erg spannend werd, werd er niet meer gescoord.