[Groep D] Uitslag Zweden - Engeland

Engeland heeft op het Europees kampioenschap voetbal goede zaken gedaan door in Groep D met 3-2 te winnen van Zweden. Matchwinner voor de Engelsen was Danny Welbeck die via een hakballetje achter het standbeen langs de winnende treffer aantekende. Zweden is door dit resultaat uitgeschakeld.

Het duel tussen Zweden en Engeland kwam moeizaam op gang met in de beginfase enkele schoten van afstand, waarbij Isaksson een pegel van Parker te verwerken kreeg en zijn Engelse collega Hart pogingen van Larsson en Ibrahimovic moest keren.

Carroll tekent de 0-1 aan (Foto: Pro Shots)

Halverwege de eerste helft viel de 0-1 door een kopbal van Carroll die de voorzet van de zijkant van Gerrard op waarde schatte. Young had de 0-2 op zijn slof na voorbereidend werd van Cole, maar hij faalde. Zweden kon hier weinig tegenover stellen.

Dit veranderde na rust toen het duel echt ontbrandde. Na een vrije trap van Ibrahimovic werd al snel een inzet van Mellberg tot doelpunt gepromoveerd toen Johnson de bal in eigen gleed. Zweden rook bloed en zette in deze fase van de wedstrijd Engeland onder zware druk. Mellberg kopte kort hierna een voorzet van Martin Olsson binnen: 2-1.

Engeland leek het op te moeten geven, maar werd bij de hand genomen door de ingevallen Walcott. Isaksson kon nog een kopbal van Terry knap redden, maar moest uit de hoekschop hierna een doelpunt toestaan toen hij bij de inzet van Walcott op het verkeerde been stond en er niet goed uitzag.

Glen Johnson (links) in duel met Jonas Olsson (rechts) (Foto: Pro Shots)

Tien minuten voor het einde liet Walcott zich op nieuw gelden door de voorzet te geven die door Welbeck achter het standbeen langs op fraaie wijze met zijn hak binnen werd getikt. De Zweden probeerden met een slotoffensief hun toernooihoop nog levend te houden, maar gescoord werd er niet meer.

Engeland zal het in de laatste wedstrijd van de groepsfase op gaan nemen tegen gastland Oekraïne, terwijl Zweden nog op Frankrijk stuit.

Zweden

2 - 3

Engeland

 49' Johnson (e.d.)
 59' Mellberg
   23' Carroll
 64' Walcott
 78' Welbeck
 
 Gele kaart: Mellberg, J.Olsson, A. Svensson (Zweden), Milner (Engeland)
 
Stadion: Olympisch Stadion, Kiev
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Skomina (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Granqvist (Lustig/66)
Mellberg
J.Olsson
M.Olsson
Larsson
A.Svensson
Ibrahimovic
Källström
Elm (Wilhelmsson/81)
Elmander (Rosenberg/80)
  Hart
Johnson
Terry
Lescott
Cole
Milner (Walcott/61)
Gerrard
Parker
Young
Welbeck (Oxlade-Chamberlain/90)
Carroll