Gullit: "Italië heeft betere stadions nodig"

Volgens Ruud Gullit is de matige kwaliteit van de stadions momenteel het grootste probleem dat het Italiaanse voetbal teistert. De voormalige vedette van AC Milan wijst Juventus aan als voorbeeld en hoopt dat meerdere Italiaanse clubs hun faciliteiten zullen verbeteren om meer toeschouwers naar het stadion te lokken.

Het afgelopen seizoen waren er slechts drie clubs die gemiddeld meer dan 35.000 supporters in hun stadion hadden. Het betroft Juventus, AC Milan en Internazionale. Meer dan de helft van de Serie A-ploegen had gemiddeld minder dan 20.000 toeschouwers op de tribune. "Momenteel vormen de stadions het grootste probleem in het Italiaanse voetbal. Ze zijn oud en mensen willen daar niet graag naartoe", zo meldt Gullit tegenover Daily Mail.

"Juventus werd weinig in het stadion bekeken, maar toen kregen ze een nieuw onderkomen en opeens zat het vol. De stoelen zitten lekker, de faciliteiten zijn goed en ze zijn trots op hun stadion. Andere clubs moeten dat voorbeeld volgen." Volgens de voormalige Oranje-international zou een goed toernooi van de Azzurri ook een handje kunnen helpen. "Als Italië het EK wint, kunnen de tribunes weer vol gaan stromen", aldus de Amsterdammer.