[Finale] Vooruitblik: Spanje - Italië

Vanavond staat op het EK voetbal de finale tussen Spanje en Italië op het programma. Prolongeren de Spanjaarden hun titel of gaan de Italianen er met deze felbegeerde prijs vandoor? Hieronder volgt een vooruitblik.

Beide landen stonden tijdens dit EK voetbal in de groepsfase ook al tegenover elkaar. In de groepsfase eindigde het duel tussen beide landen in een gelijkspel (1-1). Eén ding is in elk geval zeker; deze uitslag zal vanavond niet voldoende zijn.

Spanje is de lichte favoriet en kan na de eindzeges tijdens het EK van 2008 en WK van 2010 het eerste land worden dat drie maal op rij een groot toernooi wint. Toch zijn ook de Italianen, die gedurende het toernooi steeds beter begonnen te spelen, op voorhand nog niet afgeschreven.

De Spaanse formatie geeft het met centrale duo Piqué en Ramos vrijwel geen kansen weg. Alleen Di Natale slaagde er dit EK voetbal in om keeper Casillas te verschalken. Bij de Italiaanse formatie zal het vizier vooral op regisseur Pirlo gericht zijn. Tel daar de bevliegingen van Balotelli bij op en je hebt een paar sterke ijzers in het vuur.



Vermoedelijke opstellingen:

Spanje:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba, Xavi, Busquets, Alonso, Silva, Fàbregas, Iniesta
 
Italië:
Buffon, Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi, Balotelli, Cassano