Senegal zonder Newcastle-duo naar OS

Newcastle United kan deze zomer gewoon blijven beschikken over aanvallers Demba Ba en Papiss Cissé. Het duo is niet geselecteerd voor de Olympische ploeg van Senegal. Beide aanvallers maakten furore in het afgelopen seizoen.

Ba maakte zestien treffers in 34 wedstrijden. Cissé, die in januari overkwam van SC Freiburg, maakte veertien treffers in dertien duels. Joseph Koto, interim-bondscoach van Senegal, had ze op de korrel maar neemt ze uiteindelijk toch niet mee naar Londen.

Bij Newcastle werd gevreesd dat het duo tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou ontbreken. Het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen vindt plaats van 25 juli tot en met 11 augustus. Een week later staat de eerste wedstrijd in de Premier League al op het programma.

Demba Ba zou in de belangstelling staan van diverse clubs. Vrijdag reageerde hij via Twitter dat er veel geruchten omtrent een vertrek van de aanvaller de ronde doen, maar dat hij gewoon bij Newcastle blijft. Zodoende blijft hij collega van doelman Tim Krul.