Vijf keer goud voor Nederland volgens Sports Illustrated

Nederland zal tijdens de komende Olympische Spelen vijf keer goud winnen. Dit voorspelt althans het Amerikaanse tijdschrift Sport Illustrated, dat traditioneel prognoses maakt voor elke Olympische Spelen.

De vijf gouden medailles zijn er twee minder dan vier jaar geleden in Peking, toen Nederland met zeven keer goud naar huis ging. Het totaal aantal medailles is met zestien stuks wel gelijk. Naast vijf keer goud zal Nederland in Engeland vier keer zilver en zeven keer brons winnen.

Meest verrassende gouden plak is voor Bas Verwijlen. Het Amerikaanse tijdschrift ziet hem olympisch kampioen worden bij het degenschermen. Daarnaast is er goud voor zeilers Dorian van Rijsselberge en Marit Bouwmeester, dressuurruiter Adelinde Cornelissen en zwemster Ranomi Kromowidjojo op de 100 meter vrij.

Opvallend is dat er geen goud wordt voorspeld op twee onderdelen waar Nederland favoriet is, namelijk de estafettezwemsters op de 4x100 meter vrije slag en de hockeydames. De hockeymannen zouden volgens SI zelfs met brons genoegen moeten nemen.