City moet spelers verkopen

Robin van Persie staat bovenaan de verlanglijst van Manchester City, maar voordat de Nederlandse spits daadwerkelijk vastgelegd mag worden moet er nog heel wat gebeuren. De reden is Financial Fair Play dat voetbalbond UEFA geïntroduceerd heeft om financiële excessen in de voetbal tegen te gaan.

Onder Financial Fair Play wordt het de clubs verboden om meer uit te geven aan salarissen dan er via de inkomsten binnen komt. In het geval van Manchester City werden er in de afgelopen seizoenen veel spelers vastgelegd tegen torenhoge salarissen. Het verhuren of verkopen van anderen om ruimte te maken voor nieuwe krachten lukte slechts gedeeltelijk.

Wil City Van Persie overnemen van Arsenal dan zal dit wel moeten gaan gebeuren. De UEFA heeft The Citizens laten weten dat er eerst zeker zes spelers moeten vertrekken wil de Nederlander gehaald kunnen worden. Een transfer van Ron Vlaar naar Aston Villa ketste om eenzelfde reden af. Voor Van Persie is er nog hoop op een vertrek bij Arsenal, want ook Manchester United is in hem geïnteresseerd.

Mocht Manchester City toch Van Persie halen dan treft de Nederlander daar de spitsen Mario Balotelli, Carlos Tévez, John Guidetti, Kun Agüero, Roque Santa Cruz, Edin Dzeko en Emmanuel Adebayor. Het lijkt geen twijfel dat een aantal van hen verkocht moeten gaan worden op de financiële huishouding op orde te krijgen. Gebeurt dit niet, dan kan City volgend seizoen al de toegang tot de Champions League ontzegd worden.