Neale: "McLaren gelijk aan Ferrari en Red Bull"

Volgens McLaren-directeur Jonathan Neale heeft zijn Formule 1-team het gat met Ferrari en Red Bull Racing gedicht. De Brit baseert dit op data van het weekend op de Hockenheimring waarin Jenson Button afgelopen zondag in de race achter de Ferrari van Fernando Alonso een tweede plaats behaalde.

"Aan de hand van die informatie weet ik dat er geen verschillen zijn tussen de beste drie renstallen. McLaren is weer op gelijke voet met Ferrari en Red Bull Racing, drie teams met allen competitieve auto's. We verwachten niet dat we in Hongarije even de eerste startrij voor ons opeisen, al hopen we het natuurlijk wel."

Neale geeft aan dat McLaren zich meer op racesnelheid geconcentreerd heeft, omdat het tempo in de kwalificatie over het algemeen goed was. "We zijn verguld met de uitwerking van onze upgrade in Duitsland. Alle onderdelen die we introduceerden betekenden ook een stap voorwaarts. We beseffen dat we hard moeten blijven werken, want er zijn nog ruim 400 punten te verdelen." Dit betekent niet dat McLaren achterover kan gaan leunen, want Ferrari en Red Bull zullen niet stil zitten.