Haase op Spelen tegen Fransman Gasquet

Tennisser Robin Haase moet op de Olympische Spelen in de eerste ronde van het enkelspel aantreden tegen Richard Gasquet. Dat wees de loting donderdag uit. Haase, de nummer 42 van de wereld, en de 21 plaatsen hoger genoteerde Fransman stonden nooit eerder tegenover elkaar.

Bij een overwinning van Haase ontmoet hij de Japanner Go Soeda of de Cyprioot Marcos Baghdatis. De Britse publiekslieveling Andy Murray is een mogelijke tegenstander in de derde ronde. Haase is in Londen ook actief in het dubbelspel. Daarin werden de Hagenaar en zijn partner Jean-Julien Rojer gekoppeld aan de Indiërs Leander Paes en Vishnu Vardhan.

Murray heeft van de favorieten op papier de zwaarste loting. Hij treft de Zwitser Stanislas Wawrinka. Roger Federer, eveneens een Zwitser en nummer één van de wereld, stuit op de Colombiaan Alejandro Falla, terwijl Novak Djokovic Fabio Fognini uit Italië tegenover zich krijgt.

Bij de vrouwen lootten de zusjes Williams niet eenvoudig. Serena kruist de degens met Jelena Jankovic, terwijl Venus Roland Garros-finaliste Sara Errani treft. De nummer één van de wereld, Victoria Azarenka, trof het beter met Irina Begu als tegenstandster. Agnieszka Radwanska neemt het op tegen Julia Görges en Maria Sharapova treft Shahar Peer.


Haase op Spelen tegen Fransman Gasquet (Foto: Novum)