Geen medaille judoka D. Elmont

Bij het olympisch kwalificatietoernooi heeft Dex Elmont in de klasse tot 73 kilogram de volgende ronde bereikt. Elmont versloeg de Ghanees Emmanuel Nartey met een ippon.

Elmont, de nummer twee van het afgelopen WK, maakte een schouderworp na een kleine minuut, maar daar werden geen punten voor gegeven omdat de judoka's buiten de mat terecht kwamen. Drie minuten voor het einde kreeg de Ghanees zijn tweede fout wat een yuko voor Elmont betekende, en even later scoorde Elmont zelf ook een yuko met een schouderworp. De Ghanees kreeg vervolgens een waza-ari tegen vanwege passiviteit. En een minuut voor het einde besliste Elmont de partij met een ippon.

Update 13.22 uur

Dex Elmont heeft de kwartfinales bereikt. De Nederlander, als derde geplaatst in Londen, versloeg de Braziliaan Bruno Mendonca met een yuko.

Update 14.34

Dex Elmont heeft de halve finale bereikt. Elmont versloeg in de kwartfinale Europees kampioen Ugo Legrand uit Frankrijk. Na de reguliere speeltijd waren beide judoka's nog zonder punten. In de golden score maakte de Nederlander een ippon.

Update 16.29 uur

Dex Elmont heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 73 kilogram. De Nederlander verloor in de halve eindstrijd van de regerend wereldkampioen Riki Nakaya. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord en ook de Golden Score leverde geen winnaar op. De scheidsrechters kozen vervolgens unaniem voor de Japanner. Elmont moet het nu in de strijd om het brons opnemen tegen Nyam-Ochir Sainjargal.

In de finale moet de Japanner het opnemen tegen Mansoer Isajev. De Rus versloeg de nummer één van de plaatsingslijst, de Zuid-Koreaan Wang Ki-chun, met een yuko.

Update 16.57 uur

Dex Elmont heeft geen medaille kunnen pakken in de klasse tot 73 kilogram. De Nederlander, die zichtbaar vermoeid oogde, verloor in de strijd om het brons met een yuko van de Mongoliër Nyam-Ochir Sainjargal.