Hockeymannen boeken nipte zege

De Nederlandse hockeymannen hebben in hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen een zege geboekt op India. Dat ging echter niet vlekkeloos; pas in de tweede helft viel het winnende doelpunt. Het werd 3-2.

In de openingsfase nam Oranje de regie van de wedstrijd in handen, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor India. Toch kwamen de Nederlanders op voorsprong; na negen minuten schoot Robert van der Horst de 1-0 binnen. Even later was het weer raak; Weusthof schoot raak uit een strafcorner.

India leek geslagen, maar kon in de tweede helft weer helemaal terug in de wedstrijd komen. Een bal van buiten de cirkel belandde op de paal en Dharamvir Singh kon keeper Stockmann simpel verschalken. Even later was de gelijkmaker een feit toen Shivendra Singh helemaal vrij voor het doel binnen kon schieten.

Oranje ging daarna weer jacht maken op de winst en negentien minuten voor tijd werd na een shoot een strafcorner toegewezen, die door Mink van der Weerden snoeihard in het dak van het doel werd gesleept. India kon vervolgens niets meer uitrichten, waardoor de eerste drie punten voor de Nederlandse heren een feit zijn.