Domenicali: "Ferrari moet in de aanval gaan"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali wil dat zijn team doorgaat met aanvallen en met het ontwikkelen van de F2012. Kopman Fernando Alonso staat weliswaar veertig punten voor in de titelstrijd in de Formule 1, maar Domenicali weet dat enkele auto's van concurrerende teams sneller zijn.

Alonso werd in Hongarije vijfde, achter een McLaren, twee Lotussen en een Red Bull. "Het is lastig voor ons, want we hebben gezien dat op dit moment een aantal auto's sneller dan wij zijn. We moeten ons prestatieniveau verbeteren en rustig blijven. In Duitsland waren we onder alle omstandigheden de snelste, maar in Hongarije waren we dat niet. We moeten blijven ontwikkelen, omdat anders anderen verbeteren en het lastiger is om te moeten verdedigen. De sleutel voor dit seizoen is blijven pushen en wanneer we een situatie als in Hongarije hebben de schade beperken."

Domenicali zegt dan ook trots te zijn op Alonso die in Hongarije de leiding in de titelstrijd wist te verstevigen, ondanks dat de auto niet de snelste was. "Fernando heeft een geweldige race gereden, omdat we wisten dat we de schade beperkt moesten houden. Het verslaan van de snellere Jenson Button en Mark Webber is belangrijk. Fernando kan nu op vakantie gaan en zich ontspannen, omdat hij een fantastische eerste helft van het seizoen gereden heeft."