Vos: "Zat voor geen meter op de fiets"

Marianne Vos kon vandaag het kunsstukje van afgelopen zondag niet herhalen. De Nederlandse won toen de wegwedstrijd, maar in de tijdrit in Londen werd ze slechts zestiende. Ze verklaarde na afloop leeg te zijn geweest.

"Het voelde vanochtend al niet erg goed bij het inrijden. Dan hoop je er nog het beste van te maken. Maar toen kreeg ik ook nog kramp in mijn voet waardoor ik helemaal niet meer wist hoe ik moest trappen." De start van Vos was nog wel goed, want ze sprintte van het podium af. "Dat is ook een van de dingen die mij goed liggen, maar dat had vandaag weinig effect. Het is ook niet heel goed voor de moraal als Arndt dan ook nog eens zo snel voorbij komt."

De Nederlandse geeft de voorbereiding de schuld. "Ik ben gewoon nog niet hersteld van de wegwedstrijd. Op zich was de medailleverwachting hier natuurlijk sowieso niet zo hoog. Maar normaal gesproken moet ik wel een betere tijdrit kunnen rijden dan dit. Nu voelt het natuurlijk klote, maar dankzij het goud kan ik het hopelijk wel snel vergeten."

Dat het minder ging, komt ook doordat Vos eerder dit jaar haar sleutelbeen brak en niet op de tijdrit heeft kunnen trainen. "Tja die breuk, ik zat vandaag gewoon voor geen meter op de fiets, terwijl hij wel helemaal op mij afgestemd is. Dat komt gewoon door de training die ik miste. Ik heb een maand niet op de tijdritfiets kunnen zitten en ook voor de wegwedstrijd heb ik het niet gedaan. Het was kiezen of delen. Kiezen voor de weg en hopen dat de tijdrit ook oké zou gaan. Dat was niet het geval."

Voor Vos zitten de Spelen er nu op. Ze zal vanavond in het Holland Heineken House een huldiging ondergaan. Daar komt ook Edith Bosch die vandaag het brons won bij het judo in de klasse tot 70 kilogram.