Federer en Wawrinka klaar in dubbelspel

Titelverdedigers Roger Federer en Stanislas Wawrinka zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van het dubbelspel op de Olympische Spelen. De Zwitsers moesten hun meerdere erkennen in Andy Ram en Jonathan Erlich uit Israël. Na de eerste set overtuigend gepakt te hebben ging het alsnog mis voor Federer en Wawrinka: 6-1, 6-7 (5) en 3-6.

De 30-jarige Federer had eerder woensdag meer succes in het enkelspel. De zevenvoudige winnaar van Wimbledon was in twee sets de Oezbeek Denis Istomin de baas met 7-5 en 6-3. In de kwartfinale neemt hij het op tegen de Amerikaan John Isner of Janko Tipsarevic uit Servië.

Novak Djokovic rekende met de nodige moeite af met de Australiër Lleyton Hewitt. De Serviër moest de eerste set afstaan, maar kwam in het vervolg beter voor de dag: 4-6, 7-5 en 6-1. Hij vindt nu Jo-Wilfried Tsonga aan de andere kant van het net. De Fransman won een dag na zijn recordpartij tegen Milos Raonic in twee sets van de Spanjaard Feliciano Lopez met 7-6 (5) en 6-4.

De Britse thuishoop Andy Murray was met 4-6, 6-1 en 6-4 te sterk voor de Cyprioot Marcos Baghdatis. Bij de laatste acht wacht een treffen met Nicolas Almagro uit Spanje, die de Belg Steve Darcis naar huis stuurde. De Argentijn Juan Martin del Potro plaatste zich door een 6-1, 4-6 en 6-3 zege op de Fransman Gilles Simon voor de kwartfinale.