Djokovic via Tsonga naar halve finale

Novak Djokovic heeft donderdag de halve finales van het olympische tennistoernooi bereikt door Jo-Wilfred Tsonga te verslaan. De Serviër was in een kleine anderhalf uur klaar met de Fransman: 6-1 en 7-5.

De eerste set was in een goed halfuur over. Tsonga pakte in de tweede set nog een 3-0 voorsprong, maar kon die goede vorm niet behouden. In een spannende set pakte Djokovic de laatste drie games op rij en was het gedaan. De nummer twee van de wereld neemt het in de halve finale op tegen de Brit Andy Murray.

Serena Williams bereikte ook de laatste vier. De Amerikaanse versloeg de voormalige nummer een van de wereld Caroline Wozniacki: 6-0 en 6-3. Williams sloeg de Deense in de eerste set in 25 minuten van de baan. In de tweede set werd Wozniacki's verzet bij 2-1 definitief gebroken. Williams ontmoet in de halve eindstrijd de Wit-Russische Victoria Azerenka.

De Russische Maria Kirilenko was in de kwartfinale te sterk voor Petra Kvitova uit Tsjechië: 7-6(3) en 6-3. Geen van beide dames gaf in de eerste set haar service weg, waarna de Russische het in de tiebreak afmaakte. Kvitova werd in de tweede set bij 4-3 gebroken. Kirilenko komt in de halve finale haar landgenote Maria Sharapova of Kim Clijsters tegen.


Djokovic via Tsonga naar halve finale (Foto: Novum)