Van Rijsselberghe dendert door

Dorian van Rijsselberghe heeft de vijfde race in het olympisch windsurftoernooi gewonnen. De Nederlander won al eerder de eerste drie races en zag zijn directe concurrenten vandaag terrein verliezen. Alleen de Duitser Toni Wilhelm kan Van Rijsselberghe enigszins bijbenen en eindigde op 29 seconden achterstand.

Przemyslaw Miarczynski, die tot gisteren de nummer twee in het klassement was, kwam in de vijfde race niet verder dan een 13e plaats. De nummer drie in het klassement Nick Dempsey kwam voor zijn thuispubliek niet verder dan de tiende plek.

Update 19.58 uur

Dorian van Rijsselberge is in de zesde race als tweede over de streep gekomen. Daarmee vergroot hij de afstand op zijn concurrenten.

Van Rijsselberges naaste belager, Toni Wilhelm uit Duitsland, kwam in de zesde race als vijfde over de meet. De Pool Przemyslaw Miarczynski, derde in het klassement, finishte als derde. De Brit Nick Dempsey kwam in de zesde race als eerste over de finish en lijkt met Wilhelm en Miarzcynski te gaan strijden om het zilver.

Na zes races heeft Van Rijsselberghe zes punten na aftrek van het resultaat van de slechtste race. Wilhelm, die tweede staat, heeft 17 punten.