Bandenexperimenten kostten Button punten

McLaren-coureur Jenson Button kwam dit Formule 1-seizoen na zijn zege in Australië een aantal maanden niet goed uit de verf. Waar zijn teamgenoot Lewis Hamilton liet zien dat de McLaren snel was, was Button niet vooruit te branden. De reden is dat de wereldkampioen van 2009 aan het experimenteren was met zijn banden.

"Ik vind de banden erg moeilijk te begrijpen. Daarom probeerden we dit jaar een paar dingetjes in Canada, Monaco en meer van dat soort locaties. Ik wilde namelijk graag wat meer richting hebben met de banden, en wat we probeerden werkte duidelijk niet." Button ging terug naar de basisafstelling die hij in de winter had en langzamerhand kon hij hierdoor Hamilton beter bijhouden.

Toch is het niet makkelijk om op de Pirelli's te rijden. "De meeste problemen van dit jaar hebben er mee te maken met het bereik waar ze in werken, en dat is lastig. Je probeert rustig te rijden om ze zo onder controle te houden, en dan vallen ze buiten het bereik en beschadig je de banden meer dan wanneer je agressief blijft doen met de banden. Dat was voor mij erg lastig, omdat mijn rijstijl aanvankelijk niet paste bij de banden. Ik moest me een beetje aanpassen."