Transfer van Janssen naar Vitesse bijna rond

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is aanstaande. De 31-jarige middenvelder staat volgens trainer Frank de Boer op het punt om zijn handtekening te zetten in Arnhem. "Ik had Theo het liefst bij de selectie gehouden. Hij vond het moeilijk. Dit is de beste oplossing voor beide partijen", vertelde De Boer vrijdag op de persconferentie.

Volgens Vitesse zijn de onderhandelingen nog niet helemaal afgerond, maar is er goede hoop dat het niet lang meer gaat duren. Wel komt de uitwedstrijd van zondag tegen Willem II waarschijnlijk te vroeg. De inschrijving had in dat geval vrijdag voor 12.00 uur bij de KNVB binnen moeten zijn en dat is niet het geval. "Of de KNVB moet een uitzondering willen maken, maar daar gaan we niet van uit", meldt een woordvoerder van Vitesse.

Janssen stond tussen 1998 en 2008 al onder contract bij de club uit zijn geboortestad. Vervolgens vertrok de middenvelder naar FC Twente, waar hij een belangrijke aandeel had in de landstitel van 2010. Vorige zomer trok Janssen naar Ajax, waar hij na een moeizaam begin ook een kampioenschap mocht vieren.

De speler bereidt zich inmiddels al voor op zijn vertrek uit Amsterdam. Vrijdag trainde hij al niet meer mee bij Ajax en ook zit hij niet bij de selectie voor het duel met NAC van zaterdag. De vijfvoudig international maakte er de afgelopen weken geen geheim van graag terug te keren naar Vitesse, vooral omdat hij bij Ajax lang niet altijd zeker was van een basisplaats.