[Primera División] Real op flinke achterstand na verlies bij Getafe

Real Madrid heeft zichzelf op de tweede speeldag van de Spaanse competitie lelijk in de vingers gesneden. De ploeg van trainer José Mourinho werd door het kleine Madrileense broertje Getafe met 2-1 verslagen. Omdat vorige week al averij werd opgelopen tegen Valencia (1-1), bedraagt de achterstand op koploper Barcelona al vijf punten.

Real, dat bovendien midweeks het eerste duel in de Super Cup verloor van Barcelona, kwam in de eerste helft nog prima voor de dag. Getafe mocht van geluk spreken dat voor rust alleen Gonzalo Higuain het net wist te vinden. Mesut Özil had even daarvoor de lat geraakt.

Getafe kwam veel feller uit de kleedkamer en bracht Real daarmee meteen het in het nauw. Uit een vrije trap kopte Juan Valera in de 53e minuut de gelijkmaker binnen en een kwartier voor tijd maakte Abdelaziz Barrada de sensatie compleet. De Marokkaan profiteerde van zwak verdedigen van Raul Albiol.

Vorig seizoen leed Real Madrid slechts twee competitienederlagen in een heel seizoen. Alleen Levante en Barcelona wisten de latere landskampioen te verslaan.