Transfer T. Janssen naar Vitesse nu écht rond

Ajax en Vitesse hebben vanmiddag alsnog een akkoord bereikt over de transfer van Theo Janssen naar Arnhem. Dit meldt Sport Promotion, die de belangen van de middenvelder behartigt, op de website.

Janssen is de komende drie seizoenen speler van Vitesse en dat maakt hem een blij man. "Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd", liet de voetballer opgelucht weten. "Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs."

Vorige week berichtten verschillende media dat de transfer al rond was, maar Vitesse wilde ineens 100.000 euro minder overmaken. Volgens hen liet de deal namelijk veel te lang op zich wachten. Hierdoor koos Ajax ervoor om het eerder bereikte akkoord in te trekken.

Zaakwaarnemer Rob Janssen kon de keuze van de Amsterdammers wel begrijpen. "Ajax heeft vorig jaar zo'n drie miljoen euro voor Theo betaald. Het bedrag dat ze nu vroegen is zeer realistisch. Dat laat je niet op een ton stuklopen. Bovendien heeft Theo zich bereid getoond bijna de helft van zijn salaris in te leveren bij Vitesse. Onder die omstandigheden kun je het als kopende club ook té gek willen maken door maar te blijven drammen op minder en nog eens minder."