Zoekende Koeman: "Pellè is balvast"

Feyenoord werd donderdagavond uitgeschakeld in de play-offs van de Europa League. De Rotterdammers staan dus na een prima vorig seizoen (2e plaats) met lege handen.

Met het 2-2 gelijke spel in Rotterdam verloor de ploeg van trainer Ronald Koeman donderdagavond met 2-0 van Sparta Praag. "Aan inzet ontbrak het niet", zei een teleurgestelde Koeman tegen SBS6. "Maar op dit niveau wordt er meer gevraagd. In de eerste twintig minuten ging er heel veel fout op technisch vlak. Slechte passing, verkeerde aannames."

"Later kwamen we iets beter in de wedstrijd, maar we zijn hooguit één of twee keer gevaarlijk geweest", aldus Koeman, die niet tevreden was over het optreden van aanvaller Sekou Cissé. "Ik vond hem niet attent genoeg. Ik zag Sparta Praag de duels aangaan met alles wat ze hebben."

Feyenoord mist kwaliteit in de voorhoede. "Dat speelt wel mee, ja. Als je voetballend wat wilt, moet je vastigheid in de voorhoede hebben. Dat hadden we niet, de klasse was er niet." Graziano Pellè wordt hoogstwaarschijnlijk gehuurd van Parma.

"Pellè is balvast, iets wat we zoeken. In een aantal wedstrijden waarin je op de helft van de tegenstander speelt heb je dat heel erg nodig. Ik hoop dat hij gaat brengen wat we van hem verwachten", besloot de oefenmeester.