[Premier League] City pakt drie punten tegen QPR

Manchester City heeft zaterdag thuis gewonnen van Queens Park Rangers. De kampioen van de Premier League versloeg de Londense opponent met 3-1. Yaya Touré, Edin Dzeko en Carlos Tevez scoorden voor de club uit Manchester. Bobby Zamora schoot raak voor QPR, dat op een punt uit drie wedstrijden blijft steken.

City werd vorig jaar op de laatste speeldag kampioen van Engeland door QPR na een inhaalrace te verslaan. Deze keer was de ontmoeting tussen beide clubs niet zo dramatisch, al had de thuisclub weer de nodige moeite met de bezoekers uit Londen.

Touré trof na zestien minuten doel na een hoekschop. Zijn team domineerde de rest van de eerste helft, maar na rust nam QPR meer initiatief. De beloning kwam in de vorm van een doelpunt van Zamora.

Lang konden de bezoekers echter niet nagenieten. Twee minuten later maakte Edin Dzeko er 2-1 van. QPR ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar Tevez maakte in blessuretijd op aangeven van Dzeko een einde aan de spanning.