[Serie A] Hoofdrol Pazzini, debuut De Jong bij Milan

Giampaolo Pazzini heeft AC Milan de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. De onlangs van stadsgenoot Internazionale overgekomen spits maakte alle drie de goals voor de bezoekers in de uitwedstrijd tegen Bologna: 1-3. Nigel de Jong, die vrijdag werd losgeweekt bij Manchester City, maakte vlak voor rust zijn debuut voor Milan.

Urby Emanuelson kreeg geen speeltijd. De oud-Ajacied bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Rossoneri, die vorige week aan de competitie waren begonnen met een 1-0 thuisnederlaag tegen Sampdoria.

Pazzini opende in de zestiende minuut de score door een penalty te benutten. Nadat Alessandro Diamanti, eveneens vanaf elf meter, de stand gelijk had getrokken, maakte Pazzini er in de 77e minuut 1-2 van. Vijf minuten voor tijd gooide hij met zijn derde doelpunt de wedstrijd in het slot.

Hoofdrol Pazzini, debuut De Jong bij Milan (Foto: Novum)