Hamilton: "Verkeerde achtervleugel gebruikt"

Lewis Hamilton wijt zijn slechte kwalificatie op Spa aan het gebruik van de oude achtervleugel. Hiermee kwam de Brit niet verder dan een achtste plek. Zijn teamgenoot Jenson Button maakte wel gebruik van de nieuwe vleugel en wist de pole te pakken.

"Verdorie. Jenson heeft de nieuwe achtervleugel, ik de oude. Ik verlies alleen al vier tienden van een seconde op het rechte stuk. Ik kon er weinig aan doen. Nu moet ik elk punt proberen te pakken. Jenson kan met gemak de race winnen", aldus de 27-jarige Brit op Twitter.

"De auto mag niet meer aangepast worden zodra de kwalificatie begint. Ik hoop dat Jenson maximaal scoort. Ik zal hem proberen te steunen", zei Hamilton vlak voordat zijn tweets werden verwijderd.

"Tijdens de derde training voelde ik wat instabiliteit bij de nieuwe vleugel. Op dat moment hadden we een relatief grote voorsprong op Sauber, Red Bull en Ferrari. Daarom besloten we om de vleugel aan te passen."

Hierop greep het team terug naar de achtervleugel die ze in Hongarije hadden gebruikt. Volgens de Brit was het tijdsverschil tussen de twee vleugels in theorie niet zo groot. "Maar we hadden het mis. Het was overduidelijk de verkeerde keuze."