Uitslag PSV - AZ

Om 14.30 begon in Eindhoven het duel tussen PSV en AZ. De nummer drie en vier van vorig seizoen en de huidige nummers zes en acht. PSV wist AZ met 5-1 te verslaan. De club uit Alkmaar speelde bijna de hele wedstrijd met tien man.

Na acht minuten kon Etiënne Reijnen al weer vertrekken nadat hij voor de tweede keer de gele kaart te zien kreeg. Eerst schoffelde hij Jetro Willems onderuit en een minuut later hield hij Tim Matavz vast. Direct na de rode kaart kopte Matavz de vrije trap van Dries Mertens binnen.

Reijnen (AZ) wordt al na acht minuten met rood van het veld gestuurd (Foto: Pro Shots)

AZ had het na die rode kaart lastig tegen PSV, maar ondanks dat PSV de druk opvoerde wist Adam Maher wel de gelijkmaker te scoren. AZ voelt zich wat bevrijd en vlak voor rust kreeg Maher nog een grote kans, maar die ging naast. Het was 1-1 bij rust.

Na de rust is PSV  helemaal heer en meester. AZ had weinig meer in te brengen. Iets na rust legde Gorter met al geel op zak Lens opzichtig neer, maar Nijhuis was mild en AZ werd niet gereduceerd tot een negental. Een paar minuten later kreeg Mark van Bommel zijn vierde gele kaart in vier wedstrijden. De aanvoerder van PSV wist in de 53'ste minuut wel vanaf de rand van het zestienmetergebied hard binnen te schieten en  zo stond het 2-1 voor de Eindhovenaren.

PSV gaat door met aanvallen en Marcelo kopt in de 67ste minuut de hoekschop van Mertens binnen en de wedstrijd is gespeeld. Zeven minuten voor tijd mag Matavz zijn tweede doelpunt van de middag maken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mocht Esteban voor de vijfde keer vissen, Hutchinson scoorde. Hoewel de eerste helft nog spannend was, was PSV na de rust helemaal te sterk voor het tiental van AZ.

Altidore (rechts) in duel met Strootman (Foto: Pro Shots)