'Hamilton naar Mercedes, Schumacher stopt'

Lewis Hamilton staat volgens BBC-analist Eddie Jordan op het punt het Formule 1-team McLaren te verruilen voor dat van Mercedes. Bij de Duitse renstal zou hij de opvolger worden van Michael Schumacher die voor de tweede maal in zijn loopbaan zal gaan stoppen.

Jordan: "Ik heb begrepen dat Hamilton en Mercedes persoonlijk al rond zijn en dat de overeenkomst op elk moment aangekondigd zal kunnen gaan worden." Zowel het kamp van Hamilton als Mercedes willen geen commentaar geven op de woorden van Jordan.

McLaren doet dit wel. "Wij hebben van het management van Lewis Hamilton begrepen dat het verhaal niet waar is. De onderhandelingen tussen Lewis Hamilton en McLaren gaan gewoon door."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone hintte afgelopen weekend in België op een tweede afscheid van Schumacher, maar de Duitser zelf ontkent dit omdat hij nog geen besluit over zijn toekomst genomen zegt te hebben. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een aflopend contract bij Mercedes.

Jordan zegt zeker van zijn zaak te zijn. "Enkele weken geleden meldde ik op televisie dat Lewis zou gaan vertrekken bij McLaren en destijds had ik het idee dat hij met Ferrari in gesprek was. Dat klopte. Ik kan nu bevestigen dat hij met Mercedes gesproken heeft. Bernie Ecclestone zei duidelijk op televisie dat Schumacher zou stoppen, hoewel Schumacher dat later ontkende. Het lijkt er dus op dat Michael Mercedes verlaat en Lewis er juist naar toe gaat."

Jordan voert als bewijs aan dat de onderhandelingen tussen Hamilton en McLaren eindeloos voortduren en de Britse renstal niet aan de salariseisen van de wereldkampioen van 2008 wil voldoen. Daarnaast moet McLaren in 2013 voor het eerst voor de Mercedes-motoren betalen. Er komt nog bij dat de manager van Hamilton, Simon Fuller, de Brit beter kan vermarkten als hij voor een groot merk rijdt. Dat is McLaren niet, maar Mercedes wel.

Mocht Hamilton daadwerkelijk naar Mercedes vertrekken dan lijkt Force India-coureur Paul di Resta de meest logische opvolger. Ook Kimi Räikkönen lijkt in beeld te zijn, maar de Fin zal in 2013 waarschijnlijk wederom voor Lotus racen.