[PS] Goud voormalig F1-coureur Zanardi

Voormalig Formule 1-coureur Alex Zanardi heeft bij de Paralympics goud gewonnen. De 45-jarige Italiaan won de tijdrit voor handbikers.

De tijdrit ging over zestien kilometer op het circuit van Brands Hatch. Zanardi bleek met een tijd van 24:50 de sterkste. De Duitser Norbert Mosandl werd op 27 seconden achterstand tweede, het brons ging naar de Amerikaan Oscar Sanchez, die 45 seconden moest toegeven. De Nederlanders Johan Reekers en Jetze Plat eindigden op de zesde en achtsteplaats.

Zanardi was van 1991 tot en met 1994 en in 1999 actief in de Formule 1. In 2001 maakte Zanardi zijn rentree in de Amerikaanse CART series, waarna hij een zeer zware crash beleefde in de race op de Eurospeedway Lausitz, waarbij hij beide benen verloor. Ondanks het ongeluk kwam Zanardi ook daarna nog uit in de Autosport. In 2005 keerde Zanardi terug als coureur in het WTCC, waarin hij in vijf jaar tijd ook nog eens vier overwinningen wist te boeken. Hierna stortte hij zich vol op het handbiken. Zanardi maakt vrijdag kans op nog een gouden plak als de wegwedstrijd is.