[PS] Goud Van Rhijn in WR

Marlou van Rhijn heeft bij de Paralympics in Londen goud gewonnen op de 200 meter. De 'Blade Babe' liep met een tijd van 26,18 tevens een nieuw wereldrecord.

Van Rhijn, die eerder deze week al zilver won de 100 meter, liep in de halve finale met 26,97 ook al een wereldrecord, maar in de finale was ze dus nog een stuk sneller. De Française Marie-Amelie le Fur werd tweede, Duitse Katrin Green derde. De tweede Nederlandse Suzan Verduijn eindigde in de finale als vijfde.

Voor Nederland was het in Londen vandaag een zeer succesvolle avond. Naast van Rhijn was er ook goud voor zwemster  Lisette Teunissen op de 50 meter rugslag in de klasse S4. Magda Toeters pakte zilver op de 100 meter schoolslag in de klasse S14. Een derde zwemmedaille werd gehaald door Marc Evers. Hij won bij de mannen in dezelfde klasse en op dezelfde afstand brons. Verder wonnen Rolstoelatletes Amy Siemons en Desiree Vranken zilver en brons op 200 meter in de klasse T34. Het goud ging daar naar de Britse favoriet Hannah Cockroft.