[Premier League] Newcastle steelt punt bij Everton

Newcastle United heeft maandagavond in de Premier League ten onrechte een punt meegenomen bij Everton. De ploeg van Vurnon Anita was de mindere van de thuisploeg en had bovendien geluk dat een zuiver doelpunt van Victor Anichebe bij 1-1 niet werd toegekend. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2.

Ongetwijfeld zal de roep om doellijntechnologie na maandagavond weer aanzwengelen. Tien minuten voor tijd was een kopbal van Anichebe duidelijk de doellijn gepasseerd, maar toch werd de treffer niet toegekend. Anichebe leek even later voor gerechtigheid te zorgen door alsnog de 2-1 te maken. Een minuut later zorgde Demba Ba met zijn tweede treffer echter voor de 2-2.

Everton was de eerste helft sterker dan Newcastle en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong via Leighton Baines. De thuisploeg verzuimde vervolgens uit te lopen naar een grotere voorsprong. Vlak na rust kreeg Everton de rekening gepresenteerd, toen invaller Demba Ba koud in het veld de 1-1 maakte.

Everton was even van slag, maar richtte zich in de slotfase weer op. Daarin werd het ernstig tekort gedaan. Discutabel was al de beslissing om een treffer van de Belg Marouane Fellaini af te keuren vanwege buitenspel, waarna Everton ook nog die zuivere treffer van Anichebe ontnomen werd.

Oud-Ajacied Anita kwam bij Newcastle de gehele wedstrijd in actie. Hij was de enige Nederlander op het veld. Ploeggenoot Tim Krul ontbrak door een blessure, terwijl John Heitinga bij Everton de gehele wedstrijd op de bank bleef.