Lindgren en Leonardo vechten verbanning aan

Rasmus Lindgren en Leonardo leven in onmin met de clubleiding van Red Bull Salzburg. De oud-Ajacieden werden vorige week naar het tweede elftal verbannen en zijn daarop naar de Oostenrijkse spelersvakbond VdF gestapt. Die heeft Salzburg verzocht om de spelers weer op te nemen in de A-selectie.

Volgens de Vereinigung der Fussballer is de beslissing van Salzburg om de spelers niet meer mee te laten trainen met het eerste elftal een schending van een collectief akkoord. Daarnaast zou het in strijd zijn met het arbeidsrecht, zo laat de VdF woensdag weten aan de Oostenrijkse krant Der Standard.

De Zweed Lindgren en de Braziliaan Leonardo spelen sinds vorig jaar bij de Oostenrijkse topclub. Na een succesvol eerste seizoen, waarin de club kampioen werd, werd hun perspectief afgelopen zomer plots een stuk minder door het vertrek van de Nederlandse trainer Ricardo Moniz.

Naast Lindgren en Leonardo zijn ook de Brazilianen Douglas en Cristiano en Joaquin Boghossian uit Uruguay teruggezet naar de reserves. Technisch directeur Ralf Rangnick nam het besluit omdat hij de selectie te groot vond.