Siemerink: "Loting Davis Cup erg toevallig"

Bondscoach Jan Siemerink zet zijn vraagtekens bij de loting voor de Davis Cup. Hij vindt het weliswaar mooi dat zijn tennissers in de eerste ronde vrij hebben gekregen, maar ziet ook dat daarna net als dit jaar Finland of Roemenië getroffen kan worden.

Nederland rekende eerder dit jaar in de Europees Afrikaanse groep af met zowel Finland als Roemenië, maar verloor in de strijd om promotie naar de wereldgroep van Zwitserland. Volgend seizoen kunnen weer dezelfde tegenstanders uit de bus rollen. Finland moet zich in oktober tegen Denemarken behoeden voor degradatie, waarna de winnaar van dat duel in de eerste ronde in 2013 speelt tegen Roemenië. Uit die confrontatie komt de tegenstander van Nederland.

"Het is wel heel toevallig dat we waarschijnlijk weer Finland of Roemenië treffen." Siemerink weet dat er in tegenstelling tot dit jaar waarschijnlijk een uitduel wacht. "De tegenstander mag dus de baansoort kiezen. En ik ga ik ervan uit dat deze ploegen straks op volle oorlogssterkte zijn. Dat was dit jaar tegen ons niet het geval."

Omdat Nederland in februari vrij heeft kan Oranje in ieder geval niet degraderen. Siemerink ziet nog een voordeel. "Dit jaar was dat lastig vanwege de kwalificaties voor het ABN Amro-toernooi. De ruimte in het schema kunnen de jongens goed gebruiken."