Jans onder druk na nieuwe blamage Standard

Ron Jans heeft vrijdag met Standard Luik  een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De Rouches gingen in eigen huis met 2-1 onderuit tegen AA Gent. Het was de derde nederlaag op rij voor de geplaagde Jans, die inmiddels stevig onder druk staat in Luik.

De ploeg van Jans kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door Yoni Buyens, maar op slag van rust werd het 1-1 via een eigen doelpunt van Jelle Van Damme. Begin tweede helf kwam Standard met tien man te staan nadat Imoh Ezekiel een rode kaart kreeg. Na een uur spelen schoot César Arzo van AA Gent op een 2-1 voorsprong. Dit werd niet meer weggegeven.

"Dit voelt hartstikke oneerlijk", stamelde Jans even na het laatste fluitsignaal. "We kwam verdiend op voorsprong, maar krijgen twee ongelukkige doelpunten tegen. De rode kaart was terecht, maar ik heb ook gezien dat de schoenen en benen van Ezekiel kapot geschopt zijn. Ik heb ook een reactie van een speler van Gent gezien die rood verdiende. Dan staan we tien tegen tien. Dat zou het eerlijker en gemakkelijker gemaakt hebben."