Luiten wil in 2014 aan Ryder Cup deelnemen

Vandaag begint op de Medinah Cuntry Club in Illinois de Ryder Cup, de tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten. De Nederlander Joost Luiten was hier graag bij geweest, maar hij slaagde er niet in zich hiervoor te kwalificeren.

De 26-jarige Luiten sprak met NUsport over zijn ambities om de eerste Nederlander op het prestigieuze toernooi te worden. "De Ryder Cup is in mijn ogen een uniek evenement en het summum in de golfsport. Het is een uniek toernooi dat in mijn ogen puur draait om prestige. Het geld is allemaal leuk en aardig, maar ik ben golfer geworden omdat ik van het spelletje houd en prestaties wil neerzetten. Ik zat er de afgelopen jaar redelijk dichtbij, maar ik heb niet constant genoeg gepresteerd. Ik moet nog stappen maken, maar ik denk dat ik er in 2014 klaar voor ben."

Dat jaar wordt het toernooi weer in Europa gehouden. Nederland als organiserend land van de Ryder Cup zit er volgens KLM Open-directeur Daan Slooter voorlopig niet in. "Tot 2018 ligt namelijk al vast waar de Cup wordt gehouden en in de jaren erna denk ik dat Zweden en Italië in de mix zitten. Zolang er geen Nederlanders geselecteerd worden, denk ik dat de Ryder Cup in Nederland sowieso niet aan de orde is. Al denk ik dat het in de toekomst zeker mogelijk is."