Uitslag Ajax - FC Twente

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. De Amsterdammers wonnen het duel met 1-0 door een doelpunt van Christian Eriksen. Hieronder vind je alle karakteristieken van dit duel.

In de eerste helft speelden beide ploeg in een laag tempo. Ajax had het meest in balbezit terwijl Twente loerde op de counter. Toch kreeg Ajax pas vlak voor rust de eerste serieuze kans. Moisander stond na een voorzet van Eriksen vrij bij de eerste paal, maar zijn inzet ging naast. Ook Twente werd slechts een paar keer gevaarlijk. Schilder kwam met zijn hoofd niet bij de bal na een voorzet van Tadic en een kopbal van Chadli werd gekeerd door keeper Vermeer.

Ook in de tweede helft bleef Twente zijn verdedigende spel spelen maar kreeg op de counter wel een paar zeer goede kansen. Doelman Vermeer keerde een inzet van Castaignos en een kopbal van Chadli en hield zo de thuisploeg ternauwernood overeind. Halverwege de tweede helft brak Ajax dan toch door de verdediging van Twente. Eriksen scoorde met een schot van afstand. Daarna kreeg het nog een grote kans op 2-0, maarAlderweireld en De Jong scoorden niet. Twente werd na de achterstand gedwongen om de aanval te zoeken, maar slaagde er niet meer in om te schakelen.

Sana en Van Rhijn in de achtervolging op Chadli (Foto: Pro Shots)