[EL] Uitslag PSV - Napoli

PSV heeft in Eindhoven een overtuigende overwinning geboekt op Napoli. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde sterk en won met klinkende cijfers (3-0).

Napoli, dat zonder sterren Edinson Cavani en de geschorste Marek Hamsik aan de aftrap verscheen, werd in de eerste helft overlopen door een fel en gretig PSV. De Eindhovenaren probeerden al combinerend het Italiaanse strafschopgebied te betreden en slaagden opvallend vaak in die missie. Al in de eerste minuut kreeg Ola Toivonen een serieuze schietkans, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt. De eerste echte doelpoging van PSV kwam van de voet van Mark van Bommel. De routinier kon vanaf de rand van de zestien vrij aanleggen, maar vond Antonio Rosati op zijn weg.

De keren dat Napoli aanvallende intenties had, gaf het achterin veel ruimte weg. Snelheidsduivels Luciano Narsingh, Dries Mertens en Jeremain Lens maakten daar dankbaar gebruik van en bezorgden de formatie van trainer Walter Mazzarri handenvol werk. Na negentien minuten kwam PSV verdiend op voorsprong. De weifelende doelman Rosati wilde uitkomen na een lange bal van achteruit, maar botste vol op Federico Fernandez. Lens pikte de bal daardoor eenvoudig op en liep het leer het verlaten doel binnen: 1-0.

Ook in het restant van de eerste helft bleef PSV de bovenliggende partij en vlak voor rust kwam het ook op 2-0. De sterk spelende Narsingh ontdeed zich knap van twee Napolitanen, waarna zijn prima voorzet overtuigend werk binnengewerkt door Mertens. Na rust besloot Mazzarri toch in te grijpen en mocht Cavani dan toch zijn opwachting maken. Erg onder de indruk bleek PSV niet van de komst van de sterspeler. Nadat Derijck en Strootman uit hoekschoppen al snel gevaar stichtten, zorgde Marcelo na 52 minuten voor de beslissing.

De Braziliaan torende bij een corner boven alles en iedereen uit en kopte hard de 3-0 tegen de touwen. Vanaf dat moment geloofden beide ploegen het wel. Napoli leek zich niet onnodig in te willen spannen, terwijl PSV had gedaan wat het moest doen. Lens was met een fraaie individuele actie nog een keer dichtbij een vierde Eindhovense treffer, maar de aanvaller gaf de bal net achter de geheel vrijstaande Van Bommel. Ook Mertens zorgde nog voor opwinding, maar een prachtig gekrulde vrije trap werd knap uit de kruising geplukt door Rosari.