[Primera División] Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona en Real Madrid hebben vanavond in Camp Nou met 2-2 gelijkgespeeld. Namens de Catalanen wist Lionel Messi tweemaal te scoren. Cristiano Ronaldo nam de volledige productie namens de Madrilenen voor zijn rekening.

Real kwam het beste uit de startblokken in een volgepakt Camp Nou. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Karim Benzema, maar zijn poging ging ruim naast. Het offensief van De Koninklijke leverde vervolgens een aantal kansen op, waar uiteindelijk één doelpunt uit viel. Cristiano Ronaldo wist Viktor Valdes in de korte hoek te passeren. Niet lang daarna raakte Benzema de paal en schoot Angel di Maria in de rebound rakelings naast.

Toch kwam Barcelona - waar middenvelder Sergio Busquets als verdediger aantrad in plaats van de geblesseerde Carles Puyol - halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Een actie van Pedro via rechts belandde uiteindelijk in het strafschopgebied. Pepe tastte volledig mis en Lionel Messi wist hiervan optimaal te profiteren. Met een hard schot liet hij Iker Casillas kansloos. Domper voor Barcelona in de eerste helft was het uitvallen van Dani Alves. De rechtsback raakte geblesseerd en moest zich gedwongen laten wisselen.

Na rust ging Barcelona op zoek naar de voorsprong. Xabi Alonso ontsnapte na een klein uur spelen aan rood, nadat hij Messi op de hielen trapte. Het zou zijn tweede gele kaart betekenen, maar Alonso werd gespaard. Uit de daaropvolgende vrije trap maakte Messi 2-1. De Argentijn krulde de bal achter Casillas in de rechterhoek. Toch toonde Real veerkracht, aangezien Ronaldo na een prachtige steekpass van Mesut Ozil oog-in-oog kwam met Valdes. De Portugees faalde niet en maakte 2-2.

Beide ploegen gingen in de slotfase nog op zoek naar de voorsprong. De Catalanen kwamen na een schitterende aanval het dichtst bij een treffer. De poging van Montoya, in het eerste bedrijf ingevallen voor de geblesseerde Alves, belandde echter op de lat. In de blessuretijd had ook Pedro de 2-3 op zijn schoen, maar de poging ging net naast. Barcelona behoudt door het gelijkspel een voorsprong van acht punten op Real Madrid.