Sulejmani niet in Ajax-selectie tegen Heracles

Miralem Sulejmani ontbreekt zaterdag in de selectie van Ajax. Trainer Frank de Boer acht de Serviër niet fit genoeg om mee te doen in de wedstrijd tegen Heracles. Dat maakte De Boer vrijdag bekend op de wekelijkse persconferentie. Sulejmani zorgde deze week voor commotie door als invaller in actie te komen voor zijn land tegen Macedonië.

De buitenspeler was eigenlijk nog herstellende van een gescheurde enkelband maar tot zijn verbazing zag De Boer hem op televisie invallen. "Ik wil helemaal niemand de zwartepiet toespelen, maar voor dat herstel staat vier tot zes weken. Natuurlijk kan je heel goed intapen en dan een kwartier invallen, maar het is niet verstandig."

Volgens De Boer is Sulejmani nog niet honderd procent fit. "En dat moet je wel zijn als je tot de selectie wilt behoren." De andere rechtsbuiten, Jordy Lukoki, is eveneens niet fit genoeg om zaterdag in actie te komen. Als vervangers voor de geblesseerde vleugelspelers heeft De Boer Lesley de Sa en Viktor Fischer opgeroepen.

Middenvelder Christian Poulsen is wel fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen. Een andere middenvelder, Eyong Enoh, maakt maandag zijn rentree in Jong Ajax. De Kameroener was lange tijd uit de roulatie vanwege een knieblessure. Linkerverdediger Nicolas Boilesen keert pas na de winterstop terug in de selectie van Ajax. De jonge Deen staat al een jaar buitenspel door een hamstringblessure.