[Premier League] West Brom derde na vierde zege op rij

West Bromwich Albion blijft verbazingwekkend goed presteren in de Premier League. De ploeg van trainer Steve Clarke boekte een 4-2 uitzege bij Sunderland en komt daardoor voorlopig op de derde plaats terecht. Met vier overwinningen op rij en acht in totaal beleeft West Brom de beste seizoensstart in de clubhistorie.

West Brom, dat vorige week voor een stunt zorgde door Chelsea te verslaan, leek voor rust al een beslissende kloof te slaan. Zoltan Gera zorgde na een halfuur spelen met een mooi afstandsschot in het Stadium of Light voor 0-1, waarna Shane Long vlak voor rust een blunder van doelman Simon Mignolet afstrafte.

Door een van richting veranderde vrije trap van Sunderland-invaller Craig Gardner kwam een kwartier voor tijd toch de spanning terug in de wedstrijd. In een spectaculaire slotfase bleef West Brom echter aan de goede kant van de score. Romelu Lukaku zette de bezoekers uit een penalty op 1-3, Stéphane Sessegnon scoorde uit een corner de aansluitingstreffer, waarna voormalig Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné in blessuretijd de wedstrijd besliste.

West Brom staat slechts twee punten achter koploper Manchester City, dat zondag nog de thuiswedstrijd tegen Chelsea tegoed heeft. Als Chelsea onder interim-trainer Rafael Benitez direct weet te winnen, raakt West Brom de derde plaats na een dag weer kwijt.

West Brom derde na vierde zege op rij (Foto: Novum)