Sulejmani kan naar Duitsland of Turkije

Het lijkt erop dat Miralem Sulejmani in de winterstop kan vertrekken bij Ajax. De 24-jarige aanvaller is in Amsterdam op het tweede plan geraakt, maar zou zijn carrière voort kunnen zetten bij het Duitse Borussia Mönchengladbach van Luuk de Jong of het Turkse Besiktas.

Ajax-directeur Marc Overmars: "We zijn inderdaad op de hoogte van de belangstelling van Besiktas en Gladbach. Een vertrek in januari zou voor alle partijen het beste zijn." Ook SC Freiburg zou naar Sulejmani geïnformeerd hebben. Het is onduidelijk of de Serviër zelf in januari van club wil wisselen.

Suljemani heeft in Amsterdam een aflopend contract en een wintertransfer is de enige manier waarop nog iets aan de topaankoop van vijf jaar geleden verdiend kan worden. "Als de clubs denken hem gratis op te halen, hebben ze pech. Er moet een transfersom worden betaald. Anders kan het laatste half jaar er ook nog wel bij … Wanneer de clubs over de brug komen, zullen we er altijd uitkomen. Dat is – denk ik – ook in het belang van Miralem. Als hij het komende half jaar wil voetballen tenminste. Hij komt niet voor in de technische plannen van Frank de Boer en ik verwacht niet dat dit snel zal veranderen."